یکی از ملزومات بسیار مهم در صنعت سوله سازی دفترچه محاسبات سوله است . دفترچه محاسبات سوله صرفا برای مجری طرح نیست بلکه حقی مسلم برای شما است تا بتوانید اطمیان لازم از ساخت سوله اصولی را کسب کنید .
دفترچه محاسبات در شکل واقعی به صورت یک دفترچه است که سیر تا پیاز مشخصات سوله ساخته شده در داخل آن باید تنظیم شود . وقتی کلمه سیر تا پیاز استفاده می کنیم بدین معنی است که تمامی مشخصات چه در مراحل طراحی ( از نرم افزار های طراحی گرفته ) و چه در مرحله پیاده سازی و اجرا باید در داخل آن اشاره شود .
اگر شما آشنایی کلی با مواردی که در دفترچه محاسبات سوله نگارش می شود داشته باشید میتوانید اطمینان کامل از امنیت و استاندارد های سازه داشته باشید . حقیقتا موضوع دفترچه محاسبات یکی از گزینه هایی است که میتوان در داخل آن دست برده و تغییراتی را به ضرر مشتری انجام داد . اما اگر به نکات ارائه شده در ادامه دقت کنید میتوانید تا حد زیادی از ساخت اصولی سوله خود اطمینان کسب کنید .
مواردی که در بالا اشاره شدند کلیات دفترچه محاسبات بودند اما سوال مهم اینجاست که ما چه زمانی باید اطمینان حاصل کنیم که سوله ما یک دفترچه محاسبات استاندارد دارد ؟
دفترچه محاسبات در گام اول توسط شرکت سوله سازی تهیه می شود و حتی ممکن است به شما نیز نشان داده شود اما تنها با یک روش میتوان اطمینان داشت که این سوله با مشخصات صحیح و محاسبات درست اجرا شده است و آن هم زمانی است که دفترچه محاسبات سوله به تایید نظام مهندسی شهر یا استان رسیده باشد .
خوشبختانه در این زمینه نظام مهندسی عملکر بسیار خوبی دارد و اگر هرگونه موردی در دفترچه محاسبات وجود داشته باشد که با ارائه های نظام مهندسی مغایر باشد ، نمیتوان دفترچه را تایید و سازه را به مرحله اجرا رساند .
با توجه به اینکه سوله ها در اقلیم های مختلف ساخته می شوند لذا برای هر منطقه از لحاظ جغرافیایی میزان بار برف ، باد و زلزله متفاوت است . نظام مهندسی طی محاسبات چندین ساله ( که البته هر سال نیز همین محاسبات انجام می شود ) ، مشخصاتی خاصی را برای هر منطقه اعلام نموده است که باید در انجام محاسبات سوله لحاظ شود .
پس از آنکه عنوان پروژه، محل احداث، نام کارفرما و نام مهندس محاسب درج شد و تاریخ نگارش دفترچه محاسبات سوله نیز قید گردید، نوبت به ذکر مشخصات کلی سوله می رسد. تعداد دهانه های سوله، تعداد قاب های مورد استفاده در راستای طول، ارتفاع دیوار چینی و مواردی از این دست، مشخصات سوله را تشکیل می دهند که ماهیت فنی دارند.
همچنین به مواردی نظیر فواصل محیطی، فاصله با سازه های مجاور، جهت وزش باد و جهت تابش آفتاب نیز می توان در این بخش اشاره نمود که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
فونداسیون صحیح و اصولی، اساس دستیابی به یک سوله استاندارد است و لذا از این منظر، بسیار مهم و مورد توجه می باشد. مورد نخست، ارتفاع اجرای فونداسیون است که بایستی در دفترچه فنی قید شود.
برای طراحی سوله، آیین نامه های متعددی وجود دارد که کلیات مورد استفاده در تمام آنها یکسان است، اما طبیعتاً در جزئیات با هم تفاوت های بسیاری دارد. با توجه به اینکه چه نهادی قرار است طرح سوله را کنترل نموده و به تصویب برساند، با عنایت به شرایط محیطی و محدودیت های حاکم بر پروژه، اقدام به انتخاب آیین نامه مناسب صورت خواهد گرفت که نام این آیین نامه، در دفترچه محاسبات سوله قید می شود.
سوله به عنوان یک سازه غول آسا، از جهات مختلفی در معرض بارها و نیروهای مختلف قرار دارد که سوله ساز می بایست به همه آنها توجه ویژه داشته باشد. بارهای وارد به سازه را از منظر نقطه اثر بار بر بنا، می توان به دو دسته قائم (بار زنده، بار مرده، بار برف) و جانبی (بار زلزله و بار باد) تقسیم نمود. بار زنده یا Live Load باری موقت و غیر دائمی است که حین بهره برداری از سوله به آن وارد می شود.
بار مرده یا Dead Load باری است که از طرف اجزاء غیر قابل جدایش سازه به آن وارد می شود و به دو دسته مهم بار مرده سقف و بار مرده دیوارها تفکیک می شود. المان های دیگر این دفترچه، بار برف و باد و زلزله و نیز سایر نیروهای وارد بر سازه هستند که بسته به شرایط جغرافیایی و جوی، دستخوش تغییرات خواهند شد.
اتصالات سوله اساساً پیچ و مهره ای محسوب می شوند و بر همین اساس است که به سوله، سازه فولادی پرتابل گفته می شود. مواردی نظیر طراحی اتصالات، ضخامت صفحات اتصالی، استاندارد پیچ و مهره های مورد استفاده، تنش کششی و برشی ایجاد شده در پیچ ها و … را در دفترچه و در سرفصل اتصالات، می توان با جزئیات مشاهده نمود. در مجموع اتصالات سوله را به دو دسته درونی (نظیر اتصال جان به دو بال در هر جزء تیر ورقی) و بیرونی (لاپه به قاب، تیر به ستون، تیر به تیر، کف ستون ها، اتصالات پیچی قاب ها و …) تقسیم می کنند.
معمولاً این گونه مرسوم است که بخش هایی از مطالب این دفترچه ، به مقاطع عرضی و نمای برشی از اجزای سوله اختصاص می یابد. وجود این تصاویر باعث می شود که از توضیحات اضافی و خسته کننده اجتناب شود و اطلاعات فنی زیادی در قالب تصاویر منتقل شود. رعایت استانداردهای نقشه کشی و درج اصولی ابعاد و اندازه ها، در دفترچه الزامی است.
اهمیت دفترچه محاسبات سوله بسیار زیاد است ، وقتی شرکت سوله ساز قبل از شروع ساخت سوله ، دفترچه محاسبات سوله را به شما ارائه نمود شما باید در این مرحله دفترچه محاسبات سوله را به سازمان نظام مهندسی برده و در آنجا به کارشناسان ارائه بدهید تا آنها به شما بگویند که آیا ، این سازه یک سازه استاندارد هست یا خیر.
شماره تماس جهت هماهنگی و طراحی دفترچه محاسبات سوله : 09172904700
اگر سازه ای استاندارد نباشد ممکن است بعد از ساخت مشکلات بزرگی برای شما ایجاد کند. از جمله یکی از این مشکلات نشست کردن سوله می باشد که مثلا ممکن است ، با بارش یک برف سنگین ، ستون ها توان ایستادگی را نداشته باشند و سوله در هم فرو بریزد، و یا با یک باد سنگین سقف سوله مورد آسیب جدی قرار گیرد.
پس به یاد داشته باشید که برای هر سوله ای که قرار است بسازید حتما و حتما باید دفترچه محاسبات را از سوله ساز بگیرید و برای تایید به محل پیش گفته ببرید.
شما می توانید انواع مختلف سازه ها شامل خرپایی، تیرورقی، یوبیام و برخی دیگر را به شرکت سوله قشم بسپارید. شرکت سوله قشم یکی از بزرگترین مجموعه ها در زمینه ساخت سوله و سازه های فلزی می باشد که دفترچه محاسبات سوله را به صورت دقیق و کامل تکمیل کرده و جهت بررسی بیشتر به شما مشتریان گرامی ارائه می دهد.